Πολύ κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους: με την πλάτη στην θάλασσα, ανεβείτε την οδό Αριστοτέλους, περάστε την Τσιμισκή και κάντε αριστερά στο πρώτο στενό. Στο δεξί σας χέρι στην πρώτη στοά. Το Μπαζαγιάζι σημαίνει, φυσικά, "μπάζει αγιάζι", δηλαδή έχει κρύο ρεύμα αέρα. Όσο σπάνια είναι η λέξη άλλο τόσο σπάνια είναι και η κουζίνα του, με αναφορές στην Πολίτικη παράδοση. Ο τρόπος που μαγειρεύουν τα θαλασσινά είναι μαγικός ενώ τα συνηθισμένα, όπως πατάτες τηγανιτές και πράσινες σαλάτες, είναι σπιτικά και υπέροχα. Το μέρος δεν ενδείκνυται για γρήγορο φαγητό. Πρόκειται για στέκι της πόλης, με υπέροχη, ρετρό ατμόσφαιρα που σε προσκαλεί να κάτσεις, να απολαύσεις το περιβάλλον, να διασκεδάσεις παρατηρώντας τους διάφορους τύπους που είτε περνάνε από εδώ συνεχώς ή κάθονται για ένα ποτηράκι και να χαλαρώσεις. Εάν καθήσετε για φαγητό στην Θεσσαλονίκη σε ένα μέρος, αυτό πρέπει να είναι το Μπαζαγιάζι: οι γεύσεις και η ατμόσφαιρα συνοψίζουν την πόλη όσο κανένα άλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου